Advent

Advent – en tid av väntan
 
Det ligger rimfrost över landskapet. Solens strålar får det vita att glittra vackert och enligt nyheterna är det snö på ingång. Ja, det vore faktiskt mycket trevligt med en vit advents- och jultid. Just en sådan här dag vågar man nästan drömma om en sån där vinter som fanns förr, när folk åkte skridskor i havsvikarna och barnens snögubbar fick stå kvar mer än en eftermiddag. Vi har dock vant oss vid motsatsen, men hoppet lever!
Advent är en tid av väntan. Stjärnor lyser i fönstren och julgardiner hängs upp. Barnen väntar på jultomtens bultande på dörren. I Gävle väntar man för att se hur det skall gå med halmbocken. Många som jobbat hårt under hösten väntar på lite efterlängtad julledighet. Mitt i allt julstök känns det viktigt att påminna sig om vad advent står för och varför vi firar jul.
Advent är väntan på den kommande Konungen. Jesus Kristus som föds i ett stall och läggs på en bädd av strå. Gud född av jungfru Maria. Det är ett mirakel som vi år efter år bara kan häpna över och tacka Gud för. Änglar, herdar och vise män från österlandet fick se undret i Betlehem. Och även vi får förundras över att Frälsaren även föddes för vår skull.
Många sätter fram en julkrubba och låter den stå som ett vittnesbörd och en påminnelse om julens verkliga innebörd: Genom Jesus kan du och jag få relationen med Gud upprättad!
 
Ha en skön adventstid, en god jul och ett gott nytt år!
 
Anders Westman